PEJSEINDSATS FRA M-DESIGN: INDBYGNINGSPEJSEN I FOKUS

pp_aflangt_hvid_0_175 importerer og forhandler pejseindsatse fra det belgiske firma M-Design. M-Design er kendt for sine rammeløse indbygningspejse: Luna serien, med hejsbare glaslåger. Luna serien fås som Gold+, Diamond (med indbygget gnistfang) eller Diamond Plus (med fjernstyret glaslåge / gnistfang og smartboks). Den belgiske producent fremstiller også pejseindsatse med sidehængte låger, med friskluft indtag (VENUS serie) til nybyggede huse, eller uden (INTERRA serie). Alle pejseindsatse fra M-Design har en høj virkningsgrad og opfylder kravene i brændeovnbekendtgørelsen trin 1 og 2.

TUNNELPEJS

ET-SIDET PEJSEINDSATS

TO-SIDET PEJSEINDSATS

TRE-SIDET PEJSEINDSATS

LUNA DIAMOND PLUS: Touch, Swipe, Enjoy!

Med Diamond Plus, er M-Design kommet endnu tættere på den intelligente pejseindsats. Alle pejseindsatsene fra Diamond Plus serien leveres standard med fjernstyret glaslåge samt fjernstyret indbygget pejsegitter (som forsvinder helt ind i pejseindsatsen). Pejsen leveres desuden med en LED stribe, en blæser og en såkaldt “smartboks” der holder øje med de forskellige sensorer der er monteret på indsatsen; via Swipe dashboard eller via M-Design app’en kan man blandt andet styre glåslågen, gnistfanget og LED lyset. Med “opstart” tilstand slået til, vil pejsen selv styre glaslågens og luftindtagets åbning, for at opnå det optimale træk, der er nødvendigt under optændingsfasen. Der findes tre præprogrammerede driftindstillinger, afhængigt af træarten. Pejsen vil køre forskelligt, efter om der forbrændes en mere eller mindre tæt trætype (birk, ask…).

Det er også muligt at tilkoble en termostat, for at styre temperaturen i stuen eller tilslutte en røgsuger på “smartboksen”. Disse funktionaliteter erhverves som ekstra udstyr.

HEJSBAR GLASLÅGE OG TÆTTE HUSE

Vær opmærksom på, at en hejsbar glaslåge ikke altid indebærer en garanti for at pejseindsatsen kan bruges åben. I teorien er ovnen bygget  for at fungere både lukket og åben, men disse to tilstande er meget forskellige når det kommer til luft og ilt forbrug; når lågen er lukket, tager pejsen ilten udefra, igennem friskluft indtaget (indbygget på de fleste pejseindsatse). Når lågen er åben, skal der suges mere luft igennem pejsen og videre op i skorstenen. Denne luft kommer i de fleste tilfælde fra det lokale pejsen står i. Skorstenens dimensioner (diameter og højde) spiller en vigtig rolle med hensyn til hvor meget og hvor hurtigt luften kan flyttes. Rummets størrelse samt hvor tæt det er, om der er emhætte eller kraftig ventilationsanlæg, er også afgørende for en god drift af ovnen. Husk også at fyre godt i din pejseindsats, da det er den høje temperatur der primært er årsagen til en god termisk drift og en ren forbrænding.

Philippejse tager som regel forbehold for træk i skorstenen samt undertryk i huset, men hjælper gerne med at beregne den optimale sugevne, samt om der bliver brug for en røgsuger eller ej.

Vil du vide mere?